Стана ясна първата възможна покупка на Слот в Ливърпул


Н. Гавазов

Стана ясна първата възможна покупка на Слот в Ливърпул

Офанзивният полузащитник на Аталанта Тоен Копмейнерс може да стане играч на Ливърпул през следващия трансферен прозорец. Това съобщава Daily Mail.

Според източника нидерландският полузащитник е приоритет за лятната трансферна кампания на мърсисайдци, след като клубът бъде оглавен от настоящия старши -треньор на Фейенорд Арне Слот в края на настоящия сезон.

 Отбелязва се, че трансферът на играча на Аталанта може да струва на мърсисайдци 50 милиона евро.

Припомняме, че по-рано се появи информация, че Ливърпул ще плати на Фейенорд €13-15 милиона като компенсация за предсрочното напускане на 45-годишния специалист Арне Слот от поста старши- треньор на ротердамци, който ще стане новият треньор на мърсисайдци, след като Юрген Клоп напусна поста старши треньор в края на сезона.

26-годишният Тоен Копмейнерс играе за Аталанта от август 2021 г., когато се присъедини към клуба от Бергамо от АЗ Алкмаар, който преди това беше треньор от Арне Слот. През този сезон халфът изигра 43 мача за бергамци във всички турнири, в които отбеляза 14 гола и даде пет асистенции. Договорът на играча с настоящия клуб е валиден до края на юни 2027 г. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 40 милиона евро.

  Сподели
133