Киров: Не мисля, че много може да се говори за футбол, разчиташе се на грешка


FUTBOL-TV

Киров: Не мисля, че много може да се говори за футбол, разчиташе се на грешка

Николай Киров се оплака от липсата на футболисти поради кадрови проблеми след равенството 0:0 срещу Славия в София. Треньорът отказа да отпише тима му в битката за седмото място в края на сезона и пожела успех на Ботев Пловдив във финала за Купата на България.

"Доста проблеми имахме преди мача да окомплектоваме състава. На самата загрявка още една контузия, на полувремето също. В този период на първенството това са нормални неща. Тогава излиза решаващо дали имаш равностойни смени. Не мисля, че много може да се говори за футбол, разчиташе се на грешка. Притеснявахме се при играта с топка, а това не трябва да го има. Резултатът обаче е реален“, започна Киров в ефира на Диема.

"Определено загубихме откъм острота на единия фланг контузията на Тетах. Всичко се случваше после отдясно. Когато загубиш острота в атака, се променят нещата. Широчината в състава е изключително важна“.

"Мисля, че 4-5 човека не са водили подготовка с отбора. Присъединиха се доста по-късно от нужното. Оказа се, че и по време на него има хора, които са пропуснали подготовка. Отделно тогава отборът е заболял с вирус и няма как това да не даде отражение. Докато има шансове, не може да си позволим да не се борим. Сега ни предстоят три домакинства и търсим всички точки. Не съм крил никога, че имам сантименти към Ботев Пловдив. Мачът няма да е по-различен, подхождаме по професионален начин. Пожелавам на Ботев успех във финала. Трябва да направим всичко възможно в Кърджали да намерим пълния актив от точки“, завърши Николай Киров.

  Сподели
70