Легенда на Ботев: Побеждавали сме Лудогорец


Н. Гавазов

Легенда на Ботев: Побеждавали сме Лудогорец

Легендата на Ботев Пловдив Атанас Пашев сподели пред "Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящия финал за Купата на България с Лудогорец.

"Това не е мач за първенството и в него абсолютно всичко се случва. Когато е един мачът, се играе по различен начин. Важното е да не допуснем гол, а положения за реализиране на такъв съм сигурен, че ще създадем. Тактически мач ще бъде определено. Концентрацията от първата до последната секунда ще е водеща. Мисля, че трябва играчите да са дори двойно по-концентрирани в този двубой. Това е необикновена среща, а не като тези в битката за седмото място. Излизат срещу голям дразнител.

Побеждавали сме ги и съм сигурен, че момчетата ще дадат всичко, за да се случи това отново. Спомняме си какво стана в последния финал между двата тима. Ботев успя да го спечели, защо да не го спечели и сега. Имаме добър отбор и една невероятна публика, феновете ще напълнят трибуните и ще са отново зад отбора, както винаги. Те ще мотивират допълнително играчите. Може да кажем, че мотивиращите фактори са доста. А е и крайно време да играем в Европа! Имаме хубав стадион и той трябва да приема мачове от европейската сцена. Имаме добри изпълнители и един лидер в лицето на Ивелин Попов. Много отбори нямат лидер в редиците си, а при нас има. Такъв определено е и Лъчезар Балтанов. Независимо дали ще играе от първата минута, или не. В много отбори нямат такива хора.

Не вярвам в Лудогорец да има спад, след като станаха шампиони. Те са силни и имат добри играчи, които са професионалисти. Не вярвам да са демотивирани. Иска ми се, но не го вярвам, че ще е така. Техните играчи са най-добре платени и това е нормално. Работата на футболистите им е да са мотивирани. Силно се надявам Ботев Пд да покаже воля и дух и да вдигне трофея!“, заяви Пашев.

  Сподели
80