Барса получи разрешение да регистрира Витор Роке


Н. Гавазов

 Барса получи разрешение да регистрира Витор Роке

Тъй като Гави е изключен от игра до края на сезона заради сериозна контузия на коляното, на Барселона ще бъде позволено да освободи 80% от заплатата му, за да привлече играч през зимния трансферен прозорец. Това няма да е заместник, а по-скоро някой, който каталунците вече притежават.

Витор Роке подписа с Барселона през лятото, но лошите финанси на каталунския клуб го накараха да не пристигне веднага. Вместо това той остана в Атлетико Паранаензе до края на сезона и можеше да остане там до следващото лято преди контузията на Гави.

Въпреки това средствата, освободени от заплатата на 19-годишния футболист, са достатъчни за Барселона да регистрира Роке, като MD съобщава, че Ла Лига е одобрила операцията. Това означава, че ако изключим нещо извънредно в последната минута, бразилският младеж ще пристигне през януари, което е огромна подкрепа за старши -треньора Шави Ернандес.

От гледна точка на заместник на Гави, Барселона няма да може да си позволи такъв в момента. Каталунците могат да го направят, но само, ако получат 40 милиона евро, дължими за частичната продажба на Barca Studios.

  Сподели
227