Емери даде зелена светлина за трансферна цел на Барса


Н. Гавазов

Емери даде зелена светлина за трансферна цел на Барса

Полузащитникът на Виляреал Алекс Баена предизвика вълнения в медийната сфера през миналия уикенд, не само заради хеттрика си от асистенции срещу Райо Валекано, но и с признанието си, че би искал да играе за Барселона. Въпреки това, мениджърът на Астън Вила Унай Емери има желание да се пребори за играча. Нещо повече, наставникът на бирмингамци е дал зелена светлина за предприемане на действия по привличане на Алекс и подсилване на отбора с оглед на все по-вероятното класиране на вилани за Шампионска лига.

22-годишният Баена в момента води в Ла Лига по асистенции с 12 на свое име и във всички състезания има 21 гола този сезон с пет мача до края. Талантът му не е тайна, а наскоро той получи втора повиквателна за испанския национален отбор.

Барселона бе свързвана с него в миналото и освен Емери, се твърдеше, че Шави Ернандес е голям фен на универсалния плеймейкър – между другото двамата треньори използват един и същ софтуер за анализ. По-рано през седмицата президентът на Виляреал Фернандо Ройг потвърди, че не са получили никакви предложения за Баена, който има освобождаваща клауза от 60 милиона евро.

Матео Морето разкри пред Football España, че не само Емери иска да го привлече, но той може да бъде на разположение за много по-малко от освобождаващата му клауза, с възможна такса между 30-40 милиона евро, достатъчна, за да го измъкне от "Ла Керамика".

Ако тази сделка се осъществи, това без съмнение едва ли ще се хареса на феновете на Барселона, тъй като финансите на техния клуб им забраняват да привлекат вероятно изгряващата звезда в Ла Лига в момента. Въпреки трудния сезон за Виляреал, Баена продължава да блести през цялото време и не е трудно да се разбере защо Емери е толкова запален по него.

  Сподели
415