Анонс на 36-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 36-ти кръг на Примера Дивисион

Осасуна – Майорка
Дата: 14.05.2024 г.
Час: 20:30

Осасуна прекъсна серията от четири поредни загуби, но в предишния кръг играчите на Хагоба Арасате отново не спечелиха. Този път Осасуна завърши наравно – 2:2, на гости на Атлетик Билбао. Северняците могат да съжаляват, че спечелиха само точка, тъй като пропиляха аванс от два гола, а за капак на всички изравнителното попадение падна в мрежата на наварци дълбоко в добавеното време. Осасуна е 13-ти и има 40 точки.

Майорка сложи точка на поредицата от пет последователни мача без успех. Преди седмица "пиратите“ сразиха с 1:0 у дома Лас Палмас. Клубът от Балеарските острови е 15-ти и има 35 точки, като три кръга преди края на кампанията е на шест от първия от отборите под чертата.

Прогноза: Осасуна – Майорка 1:1


Жирона – Виляреал
Дата: 14.05.2024 г.
Час: 23:00

Гол в 99-ата минута лиши сензацията Жирона от успех на гости на Алавес. Каталунците трябваше да се задоволят с точка за крайното 2:2. Жирона сдаде 2-ото място във временното класиране, като в момента е 3-ти и е със 75 точки. Мартинес е наказан за домакините.

Виляреал стигна до драматичен, късен обрат при домакинството си на Севиля. "Жълтата подводница“ изоставаше пет минути преди края на мача с 1:2, но в крайна сметка спечели с 3:2, като победното попадение за хората на Марселино Гарсия Торал падна в седмата минута на добавеното време. Това беше трети успех за Виляреал в последните пет мача на тима в Примера, а след него "жълтата подводница“ е на 9-та позиция и е с 48 пункта. Морено, Фойт и Педраса са под въпрос.

Прогноза: Жирона – Виляреал 2:2


Райо Валекано – Гранада
Дата: 15.05.2024 г.
Час: 20:30

Райо Валекано продължава да изпитва трудности в гостуванията си през сезона. В предишния кръг "пчелите“ записаха осма последователна визита без успех. Този път столичани завършиха 0:0 срещу Валенсия. Райо е 16-ти и има 35 точки, като математически все още не си е гарантирал оцеляването, макар и три кръга преди края на сезона да е на шест пункта от опасната зона.

Гранада пък изпада в Сегунда Дивисион. Андалусци доиграват сезона, като в момента са на предпоследното 19-то място и са с 21 точки. В предишния кръг "рохибланкос“ паднаха с 0:4 у дома от новия шампион Реал Мадрид.

Прогноза: Райо Валекано – Гранада 2:0


Севиля – Кадис
Дата: 15.05.2024 г.
Час: 20:30

След пет поредни мача без загуба, в която Севиля записа четири успеха и равенство, "рохибланкос“ рухнаха в предишния кръг. В него играчите на Кике Санчес Флорес паднаха драматично с 2:3 на гости на Виляреал и то след късен обрат в края и финален гол дълбоко в добавеното време. Южняците са 12-ти и са с 41 пункта.

Кадис продължава да се бори и да се надява, че ще успее да се спаси от изпадане. В предишния кръг южняците се наложиха с 1:0 у дома над Хетафе. Андалусци са под чертата, като са 18-ти и имат 29 точки и три кръга преди края на сезона са на пет от спасението.

Прогноза: Севиля – Кадис 3:0


Селта Виго – Атлетик Билбао
Дата: 15.05.2024 г.
Час: 23:00

Селта инкасира трета поредна загуба далеч от дома. В последния си мач от Ла Лига "небесносините“ се бориха до края, но в крайна сметка отстъпиха с 0:1 срещу Атлетико Мадрид. Поражението остави хората на Рафаел Бенитес с 34 точки, като галисийци са непосредствено над зоната на изпадащите и имат аванс от пет пункта спрямо Кадис. Ристич и Айдоо са аут.

След като спечели Купата на Краля, Атлетик Билбао намали оборотите в Примера. За последните си шест мача в първенството баските спечелиха само един и сами се лишиха от възможността да атакуват Топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг "лъвовете“ направиха 2:2 у дома с Осасуна. Възпитаниците на Ернесто Валверде са 5-ти и са с 60 точки. Берчиче е с наказание, а Горосета, Сансет и Де Руис са с травми.

Прогноза: Селта Виго – Атлетик Билбао 1:1


Лас Палмас – Бетис
Дата: 16.05.2024 г.
Час: 20:30

Кризата в редиците на Лас Палмас се разраства, като този път съставът от Канарските острови инкасира осма поредна загуба в Примера. Сега "лос амарийос“ отстъпиха с 0:1 на гости на Майорка. Лас Палмас продължава да е 14-ти и е с 37 точки.

Бетис записа втора поредна победа и общо четвърта за последните си пет мача в Примера. В предишния кръг "зелено-белите“ очаквано се наложиха у дома 3:2 над последния Алмерия. Играчите на Мануел Пелегрини продължават да се борят с Реал Сосиседад за 6-ото място, което ще гарантира участие на тима в Лига Европа. В момента севилци са 6-ти и са с 55 точки.

Прогноза: Лас Палмас – Бетис 0:2


Реал Сосиедад – Валенсия
Дата: 16.05.2024 г.
Час: 23:00

За последните си пет мача в Ла Лига Реал Сосиедад записа само една победа. В предишния кръг баските отстъпиха с 0:2 на гости на Барселона. Поражението остави "синьо-белите“ с 54 точки, като към момента северняците са 7-ми в подреждането. Зубелдия и Зубименди са отсъстващи за домакините.

След три поредни загуби Валенсия отново не победи, като този път "прилепите“ завършиха 0:0 у дома срещу Райо Валекано. Ремито по всяка вероятност извади селекцията на Рубен Бараха от борбата за място в европейските клубни турнири, тъй като "лос че“ са 8-ми и имат 48 точки и три кръга преди края на сезона изостават на шест пункта от предстоящия съперник.

Прогноза: Реал Сосиедад – Валенсия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190