Лацио удари по амбициите на Емполи да се спаси


FUTBOL-TV

Лацио удари по амбициите на Емполи да се спаси

Лацио се наложи с 2:0 над борещия се за оцеляването си в Серия А отбор на Емполи и записа четвърта победа в последните си пет мача. "Лациалите" събират 59 точки на 7-ото място, но са само на 1 от Аталанта и Рома, които са пред тях и държат квоти за европейските клубни турнири през есента. Емполи е на 17-о място – точно над чертата на изпадащите, с 32 точки или две повече от Удинезе, който в понеделник гостува на Лече.

Испанецът Патрисио Хабарон-Патрик откри в 3-ата минута на добавеното време, а минута преди края на редовните 90 Матиас Весино затвърди успеха с втори гол.

Първата по-интересна ситуация беше за гостите в 17-ата минута, когато Чичо Капуто вкара гол след подаване на Матео Канчелиери, но съдиите прецениха, че е засада. Последва една възможност за Лацио и Чиро Имобиле, но грешка на Матео Гендузи попречи на Алесио Романьоли да спре пас към Капуто. Той стреля, но изумително спасяване на вратаря на домакините Христос Мандас остави нулевото равенство.

Гостите изглеждаха по-активни, но въпреки това Лацио поведе с последния удар на полувремето, след като ъглов удар на Матиа Закани намери Патрик изненадващо непокрит. Испанецът стреля от няколко метра и нямаше как да сбърка.

В началото на второто полувреме имаше добри възможности и в двете посоки. Точно преди Лацио да вкара, отново вратарят Мандас спаси вратата си при удар на албанеца Стивън Шпенди. В 89-ата минута Педро Родригес асистира на Весино, който от центъра на наказателното поле прати топката в мрежата за 2:0.

  Сподели
86