Италиански гранд ще се включи в битката за Грийнууд


Н. Гавазов

Италиански гранд ще се включи в битката за Грийнууд

Наполи ще се включи в надпреварата за подписа на нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд по време на трансферния прозорец това лято.

22-годишният играч показа впечатляваща форма под наем в Хетафе през кампанията 2023/24, като отбеляза 10 гола и регистрира шест асистенции в 34 изяви във всички състезания.

Грийнууд вкара осем пъти и регистрира шест асистенции в 31 мача от Ла Лига през този сезон, като същевременно отбеляза два гола в три участия в Купата на Краля.

Хетафе би искал да задържи Грийнууд за сезон 2024-25, но се смята, че Ман Юнайтед не е склонен да санкционира друг ход под наем, като нападателят ще напусне за постоянно.

Смята се, че Атлетико Мадрид води в интереса към играча от Ла Лига, докато Ювентус и Интер също са свързвани с продукта на академията на "червените дяволи".

Според Corriere dello Sport , Наполи също е на сцената, като "партенопеите" искат да проучат евентуален трансфер на нападателя по време на летния пазар.

Барселона също е свързвана с Грийнууд, но скорошен доклад твърди, че каталунците са се оттеглили.

Смята се, че "червените дяволи" искат 60 милиона евро (51,9 милиона паунда) за неговия подпис, а отборът на Шави няма да може да плати тази сума на предстоящия пазар поради проблемите си извън терена.

Новият миноритарен акционер в Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф наскоро предположи , че може да има начин Грийнууд да се върне в първия отбор през следващия сезон, но се смята, че англичанинът ще бъде в движение по време на летния пазар.

Очаква се Грийнууд да напусне Ман Юнайтед за постоянно

През януари 2022 г., след обвинения от жена, Грийнууд беше арестуван по подозрение в изнасилване и нападение, а след това бе допълнително арестуван по подозрение в сексуално насилие и заплахи за убийство.

Нападателят също беше изправен пред обвинения в опит за изнасилване, участие в контролиращо и принудително поведение и нападение, причинило реални телесни повреди, но делото бе прекратено през февруари 2023 г., което му позволи да възобнови кариерата си през настоящия сезон.

Смята се, че Ман Юнайтед е взел решение да го върне в първия си отбор миналото лято, преди да промени решението си поради реакцията на обществеността.

Преди да бъде арестуван, Грийнууд бе смятан за един от най-добрите млади таланти в световния футбол и се смяташе, че ще има дълга кариера на "Олд Трафорд".

Нападателят е представлявал Ман Юнайтед в 129 случая във всички състезания, отбелязвайки 35 гола и регистрирайки 12 асистенции в процеса.

  Сподели
154