Юнайтед с втора победа в Америка (видео)


Н. Гавазов

Юнайтед с втора победа в Америка (видео)

Габриел Обертан вкара в 76 минута единствения гол за победата на Манчестър Юнайтед с 1:0 над най-младия отбор в Мейджър лигата Филаделфия Юнион. Победата можеше да бъде и по-голяма, ако в 80 минута на мача българският нападател Димитър Бербатов от 12 ярда не бе ударил гредата. Тази победа идва няколко дни след като „червените дяволи" победиха Селтик с 3:1 в първата си среща от северноамериканското си турне.

Срещата, която се игра пред 44 213 души бе изключително агресивна и динамична.
Юнайтед започна мача с атакуващото трио Македа, Уелбек и Обертан и веднага наложи своята воля, но младите нападатели на „червените дяволи" не успяха да реализират шансовете, които се отвориха пред тях. Най-добрата възможност за гол през първото полувреме имаше пред Уелбек в 36 минута, но изстрела му попадна в тялото на вратаря. Пет минути по-късно френския нападател на Юнион Себастиян Ле То имаше отлична възможност да открие резултата.

През втората част домакините притиснаха Юнайтед и имаха няколко добри шансове за отбелязване на гол. След един час игра Сър Алекс направи няколко замени, като Бербо влезе на мястото на Македа, а Дарън Флетчър замени Пол Скоулс. Победният гол дойде след като Дани Уелбек овладя една топка в средата на терена, нахлу в половината на домакините, преминавайки през тяхната отбрана и подаде на Обертан, който простреля точно вратаря Брайън за 1:0. Юнион Филаделфия можеха да изравнят резултата в 89 минута, но от добра позиция Андрю Джейкъбсън прати топката покрай гредата.

Мениджърът на англичаните Сър Алекс бе изключително доволен от срещата и похвали агресивната игра на Филаделфия, които вече бяха победили Селтик с 1:0 също в приятелска среща.

„Това бе играта от която се нуждаехме. Филаделфия са много добри противници, доволен съм от срещата", заяви пред Reuters Сър Алекс.

Той допълни също така, че ще помисли над варианта да даде под наем Уелбек и Клевърли в други клубове от Висшата лига, за да може младите играчи да натрупат повече игрови опит. Шотландецът отказа да коментира слуховете за напускането на Видич, заявявайки само: „ Вярвам, че Неманя ще играе за отбора на Манчестър Юнайтед".

Следващата среща на „червените дяволи" е в неделя срещу Канзас Сити, а на 28 юли в Хюстън ще излязат срещу сборен отбор на звездите в МЛС. Тогава към тима ще се присъедини новото попълнение - мексиканският национал Ернандес.

Видео: Тук

  Сподели
114