Дните на Николай Костов в Левски са преброени?


Н. Гавазов

Дните на Николай Костов в Левски са преброени?

Дните на Николай Костов в Левски са преброени, съобщава "Тема спорт“. Напрежението в клуба нараства след шумните провали напоследък. В последните 5 двубоя отборът допусна четири тежки загуби – две от ЦСКА-София с по 0:2 и 1:3, от Лудогорец (1:5) и Черно море (1:3). И така приказките на мажоритарния собственик Наско Сираков, че двете страни са близо до ново споразумение, може и да увиснат.

Договорът на Костов е до края на кампанията, като е възможно той дори да не бъде изпълнен. И наставникът сам да си тръгне. След въпросните поражения той натъртваше, че носи отговорност. Но след последното направи уточнението, че отговорност не е "вина“, защото не само той работи в Левски.

Дори Костов да не хвърли оставка, той няма да получи нов договор, ако не вкара отбора в евротурнирите. А към днешна дата това е съвсем реална перспектива пред тима, който неизменно се проваля срещу отборите от челото на класирането. Третото място вече е химера, а такова може да се окаже и четвъртото, което при дадени обстоятелства праща на бараж за Лигата на конференциите (б.а. – Лудогорец или ЦСКА-София спечели Купата).

В случай, че Костов напусне преди края на кампанията, то начело на "сините" поне временно ще застане Красимир Петров. В момента той е асистент на старшията. Петров, който направи име като наставник в школата на сините, бе сложен в щаба на Костов през зимата. Тогава също имаше сериозно напрежение срещу него, но в крайна сметка до рокада не се стигна. Сега обаче няма да е никак изненадващо, ако се стигне до такава.

  Сподели
73