Мбапе обяви, че напуска ПСЖ


Н. Гавазов

Мбапе обяви, че напуска ПСЖ

Нападателят Килиан Мбапе обяви, че напуска ПСЖ.

"Здравейте на всички, това е Килиан. Искам да говоря с вас. Винаги съм казвал, че бих искал да общувам с вас, когато му дойде времето. Искам да съобщя на всички вас, че ще прекарам последния си сезон в ПСЖ. Няма да подновя договора си, така че това приключение ще приключи след няколко седмици.

Ще изиграя последния си мач на "Парк де Пренс" следващата неделя. Имам много емоции, защото имах възможността и голяма чест да представлявам най-големия клуб във Франция, един от най-добрите в света. Дойдох тук и имах първия си опит в клуб с много напрежение, което ми помогна да израсна като играч. Бях около най-добрите играчи в историята, някои от които са големи шампиони. Бил съм сред много хора, израствал съм като мъж, придобивал съм слава и съм правил грешки.

Първо, разбира се, бих искал да благодаря на моите съотборници, на всички треньори: Унай Емери, Томас Тухел, Маурисио Почетино, Кристоф Галтие и Луис Енрике - както и на спортните директори Леонардо и Луис Кампос за това, че винаги ме придружаваха.

Благодаря на всички хора в клуба зад кулисите. Това са прекрасни хора, които дават всичко за клуба, заслужават признание. Въпреки всичко, което се случва навън, въпреки медийния облак, който понякога заобикаля клуба, има хора, които наистина обичат клуба и искат да го защитят и да го направят успешен. И е хубаво. Знам, че с тях клубът остава в добри ръце.

Много е трудно. Не мислех, че ще бъде толкова трудно да обявя решението си да напусна ПСЖ и да напусна Франция. Лига 1 е шампионатът, който винаги съм познавал, но съм сигурен, че имам нужда от ново предизвикателство.

Бих искал да благодаря на феновете. Знам, че не съм най-демонстративният играч, че не винаги съм оправдавал любовта, с която ме дарявахте в продължение на седем години. Но никога не съм искал да изневерявам, винаги съм искал да играя.

ПСЖ е клуб, който не оставя никого безразличен. Можем да го обичаме или да го мразим - реших да го обичам и го правех седем години. Имаше възходи и падения, но никога не съм съжалявал, че подписах договор с този престижен клуб. Това е отбор, който ще ценя до края на живота си и ще казвам на всички до края на живота си, че имах възможността да играя тук. Винаги ще гледам мачовете на ПСЖ и ще се интересувам от новините. Имах своите силни и слаби страни, но се опитах да покажа най-добрата версия на себе си през тези седем години.

Искам да ви благодаря. Без вас нямаше да мога да изпитам и половината от емоциите, които получих. Благодаря на всички! Надявам се да завършим сезона с трофей. Ще си прекараме добре и всичко ще остане в сърцето ми. Сбогом, Париж!“, съобщава Мбапе във видео, публикувано в официалния му акаунт в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Припомняме, че 25-годишният нападател премина в ПСЖ през лятото на 2018 година от Монако. През този период той участва в 306 мача във всички турнири, в които отбеляза 255 гола и 108 асистенции.

По-рано в медиите се появи информация, че Мбапе вече е подписал договор с Реал Мадрид, валиден до 2029 година. На свой ред президентът на "бланкосите" Флорентино Перес уведоми треньорския щаб на Карло Анчелоти, че Мбапе ще стане нов играч на Реал Мадрид.

  Сподели
231